Mark Rutte in Dordrecht

Nieuws

9 maart 2023

|

Door De Dordtse VVD

“Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt”, zei onze koning destijds op Koningsdag al. En met dezelfde woorden ontving onze Maarten Burggraaf minister-president Mark Rutte in Dordt. Dordrecht was afgelopen zondag de plaats waar de VVD de landelijke campagne voor de Provinciale Staten en de waterschappen aftrapte. Naast Mark Rutte waren er enkele Kamerleden en ook fractievoorzitter Sophie Hermans. En natuurlijk onze eigen kandidaten: Axel Broekhuizen (plek 6, Provinciale Staten) en Bertine Veenhuizen (plek 4, waterschap Hollandse Delta).

Onder de lokale VVD gaat deze periode de uitgave voor veiligheid fors omhoog, zo’n 5 miljoen euro. Dit geld wordt onder anderen gebruikt om meer boa’s aan te nemen en ze in vaste dienst beter verbonden te laten zijn met de stad. Iets waar Rutte van onder de indruk was en ook in zijn eigen verhaal over veiligheid en lagere lasten als voorbeeld noemde.

Na de opening op de Visbrug bracht Rutte een bezoek aan de ondernemers in de binnenstad. De Dordtse VVD onderschreef het belang van ondernemers voor een bruisende binnenstad. Zo bezocht hij Bakkerij Samen, HalloDordrecht, OntdekDordrecht en restaurant De Crimp. Tussendoor werden er vele handen geschud, loempia’s gegeten, gesprekken gevoerd en selfies gemaakt met de enthousiaste Dordtenaren.

We zijn er trots op dat we met dit event Dordrecht weer een keer stevig op de kaart hebben weten te zetten. We hebben namelijk goud in handen, er is geen mooiere stad dan Dordrecht. Het is daarom ook super belangrijk dat er echte Dordtse kandidaten in een het provinciebestuur en het waterschap gestemd worden. Kies daarom 15 maart voor Axel Broekhuizen en Bertine Veenhuizen!