Bertine Veenhuizen

Team Dordtse VVD

Wie is Bertine?

Ik ben 54 jaar geleden geboren in Rotterdam, opgegroeid in Reeuwijk, moeder van 2 zoons (22 en 27 jaar). Vanwege het werk van mijn man bij toeval 28 jaar geleden terecht gekomen in het mooie Dordrecht. Ons 1e huis was een dijkwoning aan de Rijksstraatweg net buiten Dordt. Net als in Wieldrecht waar we nu wonen, het genot van de stad dichtbij, maar ook het plattelandsgevoel. Wieldrecht is een klein ingebouwd gemêleerd wijkje onderaan de Wieldrechtse Zeedijk. Rustig en ruim wonen met oog voor elkaar. Naast moeder en echtgenote ben ik ondernemer en vervul ik bestuurlijke taken bij IJshockey club Dordrecht Lions en Vereniging Gezond Lopen.

Trots op Dordrecht

Dordrecht is met recht een stad om trots op te zijn, een stad die blijft groeien en bewegen, met een eigen dorpsachtig karakter. De stad heeft een prachtige rijke historie, belangrijk voor ons land. Deze historie is nog goed terug te vinden in onze stad “Venetië van het Noorden”. In Dordrecht kun je genieten van de prachtige historische panden en musea , maar houd je meer van natuur dan heeft ons eiland ook veel te bieden. Wandelen en varen in de Biesbosch, varen door en rond Dordrecht en genieten van de vele activiteiten, die elk jaar in de stad zijn, denk aan de boekenmarkt, Big River festival, Dordt in Stoom en ga maar door. In Dordrecht hebben we een mooi aanbod in de horeca voor ieder wat wils, maar natuurlijk zijn er ook nog wensen. Het winkelaanbod, mag wat rijker en breder in assortiment zijn.

Wat kan er beter

Er wordt al druk aan gewerkt, maar het aanpakken van de wijken met extra woningen en groen. Zodat Dordrecht leefbaar blijft voor iedereen en de jeugd op ons mooie eiland kan blijven wonen.

Guilty Pleasure

Ik drink graag met vrienden in het weekend een wijntje, maar serveer me geen rosétje. Voor mij het liefst een glaasje Chardonnay met een stuk pure chocolade.

Leuk feitje over Bertine

Wat moet ik daar op antwoorden…. Ik ben graag onder de mensen en een echte hard core supporter van de IJshockey club Dordrecht Lions. Van september t/m maart ben ik elke zaterdagavond te vinden op de mooiste ijshockey baan van Nederland om te genieten van de ijshockey wedstrijden van het eredivisie team Dordrecht Lions.

In de zomermaanden ben ik op diverse terrasjes in de stad te vinden of op het water. Lekker borrelen en varen met vrienden of familie aan boord van een van de boten van Si Barone.

In gesprek met Bertine?

Twitter

Instagram