Axel Broekhuizen

Raadslid VVD fractie provincie Zuid-Holland

Wie is Axel?

Hé daar! Axel Broekhuizen, 31 jaar oud en kandidaat voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Geboren om de hoek, in Zwijndrecht, maar al snel richting ons eiland getrokken om, na enkele kleine uitstapjes, mijn rood – wit -rode vlag te planten in ons prachtige historische centrum. De vlaggenmast is met een voorjaarstorm wel afgebroken maar het gaat om het gevoel, toch? Voor mijn werk maak ik samen met een hardwerkend team videocampagnes voor het MKB en verschillende organisaties. Super tof en haal hier ook enorm veel energie uit!

Trots op Dordrecht? Weetje, ik zie in Dordt echt een plek waar we met elkaar wat van maken. Ook al is het ver voor mijn tijd zijn er altijd twee zaken die een gapend gat hebben achtergelaten in het hart van alle Dordtenaren ouder dan 50. 1: de sloop van het oude postkantoor aan het Bagijnhof en 2: het verdwijnen van de HTS (technische school) uit onze stad. Dat postkantoor kan ik helaas niet meer terugbrengen met mijn toverstaf. Die technische school kunnen we wel wat mee! Kijk maar naar het Leerpark. Door meer technisch onderwijs naar ons gebied te trekken kunnen we ervoor zorgen dat studenten hier willen studeren maar ook werken en wonen. En dat is dus waar ik in geloof. Door samen de schouders eronder te zetten bouwen we aan een stad waar je veilig kunt wonen maar ook goed onderwijs kan krijgen en ook nog een passende leuke baan kunt vinden.

Wat kan er beter? Ik vind Dordrecht een stad die haar ambities echt wat vaker op tafel mag leggen. We liggen dan wel in het hoekje van de randstad maar zijn het zeker niet! Dordrecht en de andere Drechtsteden zijn de motor van de maritieme industrie en daar mogen we best trots op zijn! We hebben een gigantisch potentieel met bedrijven van wereldklasse. Dit moeten we en kunnen we echt wel wat meer naar buiten laten zien. Ik vind daarom ook dat het een top prioriteit mag zijn dat onze stad goed bereikbaar is op alle mogelijke manieren. Een treinstation op het Leerpark is een goede eerste stap. Ook moeten we de provinciale- en rijkswegen niet vergeten en er samen met de overheid voor zorgen dat iedereen makkelijk van en naar ons mooie Dordrecht kan komen.

Guilty Pleasure? Nou ff een goeie pot voetbal met een koud biertje kan ik wel erg blij van worden!