Den Heijer nieuwe fractievoorzitter Dordtse VVD

Nieuws

24 mei 2022

|

Door De Dordtse VVD

Afgelopen maandag is Rolin den Heijer (27 jaar) door de fractie van de Dordtse VVD unaniem verkozen tot de nieuwe fractievoorzitter. Hij neemt het stokje over van Marc Merx, die 4 jaar lang de fractie heeft geleid en kandidaat-wethouder is voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Den Heijer reageert: “Ik wil samen met de fractie goede dingen doen voor de stad, zodat inwoners nog trotser op Dordrecht kunnen zijn. De komende jaren gaan wij ons keihard inzetten voor meer betaalbare huizen, gezellig groen en veilige straten”.

Den Heijer is de jongste fractievoorzitter van de grootste partij in Dordrecht. In het nieuwe fractiebestuur neemt hij zitting met Robin Noldus (vice-fractievoorzitter) en Karin Boom (penningmeester).

Dinsdag 31 mei wordt naar verwachting het hoofdlijnenakkoord gepresenteerd. Naast Marc Merx is Maarten Burggraaf de andere kandidaat-wethouder voor de Dordtse VVD. Over inhoud en portefeuilles worden op dit moment geen mededelingen gedaan. Over de manier van samenwerken is Den Heijer wel duidelijk: “Je bereikt het meest door samen te werken. We hebben niet voor niets afgesproken dat we met uitgestoken hand naar alle fracties aan de slag gaan.’’