Maarten Burggraaf

Wethouder

Portefeuille: Economische Zaken, Financiën, Dienstverlening, Evenementen en Ondernemen

Maarten (38) is – in zijn woorden – ‘een zelfgekozen Dordtenaar’. Sinds 2009 woont hij op Dubbeldam samen met zijn vriendin en twee kinderen. Zijn aanpak is open, benaderbaar en vasthoudend. Dagelijks invloed op jouw directe leefomgeving en niet pas weer bij een volgende verkiezing. Dat is zijn motto. Dat was de afgelopen vier jaar wel te merken.

Zo heeft hij onder andere bewoners geholpen bij het realiseren van extra parkeerplek voor de deur. Zijn er enkele inbrekers opgepakt dankzij alerte bewoners via de Whatsapp buurtpreventie die hij in Dordrecht heeft opgezet. En heeft hij ervoor gezorgd dat bewoners meer geld in hun portemonnee houden door verschillende gemeentelijke tarieven te verlagen.

Maarten heeft iets met water. Toen hij vijf was stapte hij voor het eerst in een zeilboot. Jarenlang werkte hij als financier van zeeschepen. “Onze stad is zo mooi vanaf het water. En het geeft energie om naast pleziervaart ook al die beroepsvaart langs onze stad te zien varen. Een belangrijke economische ader die we moeten koesteren als stad.” Maarten is fractievoorzitter en lijsttrekker van de Dordtse VVD.