Rolin den Heijer

Huidig gemeenteraadslid

Portefeuille: Economische zaken, evenementen, binnenstad, stadsbeheer, sport en internationale samenwerkingen
Wijken: Reeland

Wie is Rolin?

Rolin (27 jaar) is een trotse bakfietsvader zonder bakfiets. Hij heeft een helder doel voor ogen: we moeten weer trots op Dordt zijn! En er allemaal de schouders onder zetten om Dordrecht geen saaie provinciestad te laten worden.

Daarom heeft Rolin er al voor gezorgd dat elke dag op het stadhuis, het stadskantoor en de Grote Kerk de Dordtse vlag trots wappert. Ook heeft hij voorstellen gedaan om de binnenstad veel gezelliger te maken met uitgebreide terrassen, ruimere openingstijden voor horeca en winkels en is hij opgekomen voor jongeren en studenten die óók een plek verdienen in de stad.

Rolin is een vastbijter die dingen geregeld krijgt. Hij ziet dat het de goede kant opgaat met Dordrecht en die koers wil hij graag vasthouden. Voor jongeren mag er volgens hem zelfs wel een tandje bij: meer uitgaansgelegenheden, meer terrassen, een nachttrein en meer hoger onderwijs. Ook moet ervoor worden gezorgd dat Dordrecht veilig blijft en er genoeg huizen worden bijgebouwd, zodat jong en oud in onze prachtige kan blijven wonen.

Trots op Dordrecht

Omdat er volgens Rolin serieus geen mooiere stad in Nederland is. Met de prachtige binnenstad, onze mooie vlag op de kerk en de fantastische evenementen. En natuurlijk omdat hij in een Dordtse kroeg de liefde van zijn leven is tegengekomen en samen met hun dochter hier in Dordrecht een geweldig leven heeft.

Guilty pleasure

Hollandse feestmuziek zoals Django Wagner, Mart Hoogkamer en André Hazes.

Leuk om over Rolin te weten

Tijdens het enige Eredivisie-seizoen van FC Dordrecht is Rolin de club naar iedere wedstrijd achterna gereisd en is hij dus in elk stadion van Nederland geweest.

Volg Rolin op de socials: