“Tijd voor stabiliteit en aanpakkers, geen tijd voor gedoe”

Nieuws

12 maart 2022

|

Door De Dordtse VVD

Niet met elkaar bezig zijn, ruziemaken en weglopen, maar bezig zijn met de stad voor onze inwoners, verenigingen en ondernemers. Voor lijsttrekker Maarten Burggraaf heeft dit altijd als een paal boven water gestaan. “We moeten vooruit met de stad en ruzie betekent stilstand”, stelt hij. Aankomende week kan zijn partij de Dordtse VVD voor het eerst grootste worden van Dordrecht. “We staan al weken bovenaan in de peilingen en aan de deuren spreek ik dagelijks Dordtenaren die ons hun stem toevertrouwen. Dat geeft een enorme boost, al zijn we er natuurlijk nog lang niet!”, geeft Burggraaf aan, die benadrukt na 16 maart harder aan de slag te willen gaan met de stad. “Ook na de verkiezingen zullen de Dordtenaren ons elke maand tegenkomen. Er staat een sterk en stabiel team in de startblokken, we gaan ons stinkende best doen om verder te bouwen aan Dordt”.

Doen wat nodig is.
“Dordrecht is een mooie en gezellige stad en dat moeten we vooral zo houden”, vervolgt Burggraaf. Daarom moeten we de stad veilig houden. De Dordtse VVD is een echte veiligheidspartij, een veilige straat en buurt is namelijk het allerbelangrijkste wat er is. Je hebt pas door hoe cruciaal dat is, als je buurt niet meer veilig is. Daarom wil Burggraaf niet verslappen en zorgt hij voor meer handhavers in de wijk en meer veiligheidscamera’s op ongure plekken. Ook wil hij het messenbezit onder jongeren aanpakken en hard optreden tegen straatintimidatie. “Val je iemand lastig of zorg je voor overlast? Dan mag je daar niet zomaar mee wegkomen”.

Hier blijven wonen.
Het is heel jammer en oneerlijk dat elk jaar veel gezinnen en starters onze stad moeten verlaten. Ze kunnen gewoon geen huis meer vinden. “Laten we eerlijk zijn, iedereen kent wel iemand die elke ochtend vroeg met buikpijn Funda opent en er gewoon echt niet meer tussen komt. Dat is vreselijk”, zegt Burggraaf. Hij wil daarom het bouwtempo flink omhoog schroeven. “Maar wel de juiste huizen”, vult hij aan. Dus meer betaalbare koophuizen voor starters en gezinnen in mooie groene wijken, meer huurwoningen voor studenten en jongeren en fijne gelijkvloerse woningen waar ouderen naar toe kunnen verhuizen. Burggraaf: “We moeten ook goed kijken naar de plek. Hoe tof zou het bijvoorbeeld zijn dat jongeren en starters in omgebouwde kantoorpanden en boven winkels wonen in onze gezellige binnenstad? En ouderen uit Dubbeldam een fijn huisje in hun eigen wijk vinden?”. Het is zo belangrijk dat deze Dordtenaren in de stad kunnen blijven wonen waarvan ze zo houden.

Van grijs naar groen.
“We mogen de boel wel wat groener maken en het groen in de wijken beschermen”, hoort Burggraaf veel terug als hij met vrijwilligers de deuren langs gaat. Het onderhoud van het groen kan beter en mag een stuk fleuriger dan alleen wat saaie stukken gras met gemeentestruiken. De binnenstad kan nog zoveel gezellig groener dan nu, daar moeten we snel en grote stappen op gaan maken. “En vergeet ook niet hoe belangrijk het is om onze polders, het groen en speelplekken in de wijken beschermen, die moeten we koesteren en niet volbouwen”.

Vergeet vooral niet aankomende week te gaan stemmen! Dat kan op maandag, dinsdag en woensdag. En als je kiest voor een groene, veilige en gezellige stad, met voldoende betaalbare huizen.
Dan kies je natuurlijk voor de Dordtse VVD! Lijst 2.