Nieuw plan voor een gezellige Dordtse binnenstad

Nieuws

11 december 2021

|

Door De Dordtse VVD

In de tijd dat het coronavirus de Dordtse ondernemers in de binnenstad hard raakt, ligt er een nieuw plan op tafel om nú door te pakken met onze gezellige binnenstad; “Slijpen aan een diamant”. Op 18 januari wordt dit plan besproken in de gemeenteraad. “Er is geen tijd te verliezen”, zegt wethouder binnenstad en economie Maarten Burggraaf. “Juist in een tijd waarin het moeilijk is, moeten we doorpakken en aan alle Dordtenaren laten zien dat het ons veel waard is om van de binnenstad een gezellige plek met horeca en winkels te maken.”

Uitgaan in Dordrecht

In het plan, dat samen met bewoners en ondernemers uit de binnenstad is geschreven, staat onder andere het voorstel om meer ruimte te maken voor terrassen. Ook zijn er speciale gebieden aangewezen waar jongeren kunnen uitgaan. Onderzocht wordt of daarvan ook de sluitingstijden kunnen worden verruimd. “We willen dat de Dordtse jongeren in hun eigen stad gaan stappen, zodra dat weer kan. En niet in Breda of Rotterdam”, geeft Burggraaf aan. Daarom is hij groot voorstander van zogenaamde horeca-concentratiegebieden.

Wonen in bruisende stad

Op plekken waar horeca de ruimte zal krijgen, zullen doelgroepen moeten wonen die ervan genieten om in een bruisende en levendige stad te wonen. Daarom wordt het mogelijk om boven winkels te wonen en wordt bij transformatie van panden rekening gehouden met de wensen van de doelgroep. Burggraaf: “Op andere plekken in de stad kun je dan weer lekker tot rust komen. Want onze stad heeft ook mooie hofjes en fijne plekjes om een bakkie koffie te drinken en een boek te lezen”.

Slim parkeren

Dordrecht is zonder twijfel de mooiste stad van Nederland. En daar moet plek zijn om te parkeren, want anders kunnen mensen de stad niet bezoeken of de boodschappen niet doen. Daarom wordt er ook fors geïnvesteerd in meer parkeerplaatsen in de garages. Zodat ook bewoners genoeg plek hebben en Dordtenaren uit de buitenwijken zoals Stadspolders en Dubbeldam hun eigen binnenstad makkelijk kunnen bezoek. “Deze gezellige binnenstad is er namelijk voor iedereen”, sluit Burggraaf af.