Leven op en aan het water

Nieuws

25 januari 2022

|

Door De Dordtse VVD

Het gebied op en rondom het Wantij tussen de Prins Clausbrug en de Prins Hendrikbrug is volop in ontwikkeling. Na het opleveren van de gloednieuwe eye-catcher de Prins Clausbrug, krijgt ook de noordkant van het Wantij ‘meer smoel’ met de ontwikkeling van de Stadswerven. Een aantal jaren geleden werden al grote trappenpartijen aan de kant van het Energiehuis en Kinepolis gerealiseerd. Ons gemeenteraadslid Robin Noldus voorziet nu al dat ze op de mooie zomerdagen wederom goed gevuld zullen zijn. “Het leven op en aan het water, zit een Dordtenaar immers in de genen!”, lacht Noldus.

Momenteel wordt er gewerkt aan de uitwerking van de visie op wat we noemen ‘Wantij-West’. Voor dit mooie plekje in Dordrecht geldt voor de Dordtse VVD dat het beleven van, en recreëren op en aan het water centraal moet staan. Dit licht Noldus toe: “In de verkenning zien we ook ruimte voor een zwembad in het open water, zoals we die vroeger ook lang in Dordrecht hebben gehad. Ook aan de kant van de Stadswerven, onder de voet van de Prins Clausbrug, ligt een prachtige kans om echt te leven aan het water. Een mooie trappenpartij, een waterplein, of wellicht een stadsstrand op die locatie. Dit gecombineerd met een groene beleving als entree richting de Biesbosch Hoe mooi zou dat zijn?!” 

Ook wordt onderzocht of op deze locatie het standbeeld Hanneken van Dordt een plek kan krijgen. De ingrediënten zijn er om hier een prachtig stuk stad van te maken. Een prachtplek voor ons eiland! Er zijn echter ook partijen die er een stiltegebied met louter riet en de rivierrombout van willen maken. “Gelukkig valt er binnenkort voor de Dordtenaar iets te kiezen!”, besluit Noldus.