Maarten Burggraaf

wethouder

Portefeuille: Stadsontwikkeling, MKB & Innovatie, Binnenstad & Evenementen, Digitalisering

Wie is Maarten?

Maarten is – in zijn woorden – ‘een zelfgekozen Dordtenaar’. Hij woont inmiddels al ruim 10 jaar met zijn gezin op Dubbeldam en wil daar niet meer weg. Maarten bouwt graag mee aan een veilige omgeving. Zo heeft hij jaren terug de WhatsApp Buurtpreventie in Dordrecht opgezet. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het behouden van het goede en vindt het leuk om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Zijn aanpak is open, benaderbaar en vasthoudend.

Sinds 2018 is hij wethouder ruimtelijke ordening, economie, financiën en evenementen namens de Dordtse VVD. En tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is hij opnieuw verkozen tot lijsttrekker van onze partij.

Trots op Dordrecht

Maarten is trots op onze stad omdat het zo’n unieke stad is, met steeds meer mooie plekjes en mooie initiatieven. Hij vindt Dordrecht een fijne plek om te wonen en te ondernemen. Een mooie stad om in te leven. Met de Biesbosch om de hoek, het groen in de wijk, de gezellige historische binnenstad en het water. En dat wil Maarten graag beschermen en blijven verbeteren. Samen met gedreven Dordtenaren bouwen aan mooie dingen in onze stad, daar zet hij graag zijn schouders onder.

Guilty pleasure

Een dag op het water vindt Maarten heerlijk. Dat is op en top ontspanning voor hem, zeker op de wateren van het mooie Biesbosch. Dat gevoel komt ongetwijfeld doordat hij van jongs af aan veel gezeild heeft.

Leuk om over Maarten te weten

Niemand weet dat Maarten onrustig wordt van stilstand. Nou ja, vanaf nu dus wel…

Volg Maarten op de socials: