Luca van Ballegooijen

Commissielid

Portefeuille: Arbeidsmarkt & Economie, Werk & Inkomen, Armoede & Schulden

Wie is Luca?

ik ben een vrolijke en optimistische gezinsman voor wie vrijheid het allerbelangrijkst is. Ik werk als softwareconsultant voor een echt Dordts bedrijf, met een kantoor in onze mooie binnenstad. Ik houd ervan om met mensen te praten, juist ook als ze het niet met hem eens zijn omdat hij er op die manier het meest van leert.

Tijdens mijn opleiding ben ik enorm tegen zichzelf opgelopen. Uiteindelijk ben ik daar, met hulp van mijn familie en vrouw (toen nog vriendin), weer uitgekomen. Zij hebben mij laten zien wat hij zichzelf en hen aandeed en dat gaf mij de motivatie om het leven weer op te pakken. Ik heb hiervan geleerd dat je mensen alleen écht kunt helpen door ze te helpen zichzelf te helpen. De liefde die ik heb ontvangen, wil ik op zijn manier doorgeven in de gemeenteraad. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en het beste van zichzelf te maken.

Trots op Dordrecht

Ik ben trots op Dordrecht, omdat dit de stad is die mij thuis laat voelen. Toen ik in Dordt kwam wonen, voelde het als een warm bad. Wat een gezelligheid. En zeker nu mijn dochter als echte Schapenkop is geboren, wil ik hier nooit meer weg!

Guilty pleasure

Na een dag lang werken, als mijn dochter en vrouw op bed liggen, gaat ik graag nog even gamen. Nog even een potje League of Legends, Hearthstone of toch Guild Wars 2 spelen.

Leuk om over Luca te weten

Zelfs met gele verf krijg ik een muur met één laag dekkend.

Volg Luca op de socials: