Leonie van den Tol

Raadslid

Wie is Leonie?

Leonie zet zich met een Warm hart en Wijze blik in voor onze Wereldstad. Zij ziet een innovatieve en toekomstgerichte stad voor ogen. Waar een ieder heerlijk kan wonen. Waar een ieder digitaal uitstekend bereikbaar is. Waar een ieder er gezellig op uit kan gaan om te genieten van groen, historie en ander moois.

Vanuit haar werk heeft Leonie veel kennis opgedaan met overheidsfinanciën, regelgeving en beleid. Hierdoor heeft ze veel ervaring in wat wel en wat niet werkt om doelen te bereiken.

Daarnaast zet Leonie zich al vele jaren in voor vrijwilligerswerk in alle vormen. Van handen uit de mouwen tot bestuurswerk op lokaal, regionaal, (inter)nationaal niveau. Voorbeelden zijn haar inzet voor een vrouwennetwerk, Scouting en de Datavakbond.

Leonie wil zich inzetten om het goede van Dordrecht te behouden en waar nodig te verbeteren. Haar kernpunten zijn digitalisering, emancipatie en het Europa van Dordt. 

Trots op Dordrecht

Met de mooiste stad van Holland is Leonie altijd al verbonden geweest. Ze woont al vele jaren met heel veel plezier in de historische binnenstad.

Guilty pleasure

Leonie houdt van aan en op het water zijn. Ze houdt van een stevige wandeling langs de mooie Dordtse wateren.

Leuk om over Leonie te weten

Leonie is naast binnen ook buiten Dordrecht actief. Zo is ze vanuit een Europees programma geselecteerd als vrouwelijk toptalent. Daarnaast sprak zij voor de leden van het Europees Parlement over de kansen voor onder meer Dordrecht op het gebied van digitalisering en EU.

Volg Leonie op de socials

In gesprek met Leonie?

Facebook

Twitter

Instagram