Alexander Kuhlmann

Raadslid

Portefeuille: Verkeer & Vervoer, Stadsbeheer & Afvalbeleid

Wie is Alexander

Ik ben een jurist die met samen met mijn vrouw en twee kleine kinderen het voorrecht heeft om in Dordrecht te wonen. Ik probeer opgewekt door het leven te gaan, te genieten van de mooie dingen en oog te hebben voor de zaken die beter kunnen.

Waarom ben je trots op Dordrecht

Dordrecht is de oudste en mooiste stad van Holland. Wie wil hier nu niet wonen?

Guilty pleasure

Het is zaak om het een beetje met mate te doen, maar ik houd wel van een lekker taartje. Een appelslof van Van Herk, een framboaz van Van der Sterre, een mergpijpje van Van der Breggen, of een beignet van Nobel’s: alleen al bij de bakkers bij mij in de buurt is zo veel lekkers te halen! En dan heb ik het nog niet eens gehad over een stukje cheesecake bij Bluebirds in the Backyard, een blondie bij No.38 of een citroen-meringuetaartje bij Christa’s Cookies….

Leuk om over ‘mij’ te weten

Weinig mensen weten dat ik naast Rechten ook een tijdje Archeologie heb gestudeerd. De opgravingen in het Italiaanse Pompeï hebben mijn warme belangstelling, maar ook alle archeologische schatten uit het rijke verleden van Dordrecht vind ik machtig interessant.

Wat wil je de komende 4 jaar voor elkaar krijgen

Dordrecht is de plek waar ik met mijn jonge gezin aan onze toekomst bouw. Ik ben erg gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen om onze stad nog mooier en beter te maken. Vanuit mijn portefeuille zijn mijn speerpunten:

– goede bereikbaarheid, zowel per fiets, met het OV, met de auto, te voet én over het water;

– mooi groen in onze stad;

– de strijd tegen afvaldumping en zwerfafval;

– straatintimidatie de stad uit!

Volg Alexander op social media:

In gesprek met Alexander?

Instagram