Zonnepanelen centrum

Nieuws

14 november 2023

|

Door De Dordtse VVD

Vanuit de bewoners van het centrum en 19-eeuws schil kregen we regelmatig klachten dat het voor hen onduidelijk of niet mogelijk was om zonnepanelen op hun dak te leggen. Het beschermen van de schoonheid van onze binnenstad is heel belangrijk, want deze parel willen we niet vernietigen. Toch moet het ook betaalbaar blijven om te kunnen wonen in onze mooie binnenstad.

Om die reden hebben wij , samen met GroenLinks en het CDA, een initiatief voorstel opgesteld voor meer mogelijkheden qua zonnepanelen. Hierin vroegen wij om verruiming van het gemeentelijk beleid waar mogelijk en meer duidelijkheid richting onze bewoners.

Gelukkig is dat niet tegen dovemansoren gezegd. Onze wethouder Burggraaf heeft dit met beide handen opgepakt. Hierdoor ligt er nu een voorstel in het college met verbreding van de mogelijkheden, die het stadsbeeld zo min mogelijk belasten en een communicatie campagne via zonnedakje.nl.

Dit is een mooie stap in de goede richting qua verduurzaming en betaalbaar houden van je woning voor de bewoners in het centrum. Als blijkt dat dit toch niet voldoende is, gaan we kijken wat er nog meer gedaan kan worden.