Vandalen betalen de rekening

Nieuws

10 januari 2022

|

Door De Dordtse VVD

De terugblik op een gezellige oud & nieuw viering wordt overschaduwd door de schade die raddraaiers met illegaal vuurwerk hebben aangericht in Dordrecht. Ruim 50.000 euro aan beschadigde afvalbakken, verkeersborden en sportaccommodaties. Een halve ton dat niet kan worden besteed aan nuttige zaken voor de stad, omdat het verloren gaat aan schadeherstel.

Daar neemt de Dordtse VVD geen genoegen mee. Naast aangifte zal de gemeente er alles aan moeten doen om de daders te identificeren en hen de rekening te presenteren. Dit vraagt richting de volgende jaarwisseling een nog stevigere aanpak van vuurwerkvandalisme en het voorkomen van overlast door illegaal gebruik. Want de knallen in de wijk lijken ieder jaar eerder te beginnen en steeds harder te worden.

Vuurwerkvandalisme en overlast door illegaal gebruik moet stevig aangepakt worden. De gemeente kan vuurwerkvrije zones aanwijzen en dat willen wij rond kwetsbare plekken zoals het dierenasiel stevig handhaven. De rijksoverheid bepaald of er vuurwerk mag worden afgestoken met oud en nieuw, niet de gemeente.

Oud & Nieuw is vooral een gezellige traditie om met elkaar herinneringen op te halen en het leven te vieren. Wij staan niet toe dat vandalen dit verstieren en de stad met een rekening opzadelen.