Terrassenbelasting? Voorlopig even niet!

Nieuws

1 september 2022

|

Door De Dordtse VVD

Wist je dat de horeca belasting moet betalen om hun terrassen buiten te plaatsen? De ondernemer betaalt huur aan de gemeente om gebruik van de grond te mogen maken. Dit wordt precariobelasting genoemd.

Maar de ondernemers hebben voor een ongekend moeilijke tijd gestaan en helaas is er door de verschillende crises nog geen eind in zicht. Denk aan de inflatie die inmiddels een record hoogte kent en de onzekere tijd over de gasprijzen.

De gemeente doet er dan ook alles aan om de ondernemers te helpen. Tijdens de corona periode is er besloten om de terrassen uit te breiden en ‘de terrassenbelasting’ tijdelijk af te schaffen. Om de ondernemers in deze roerige tijd te helpen, is deze steunmaatregel verlengt tot en met december 2022. Dit geeft de horeca een kans om weer financieel gezond te worden.

Maar we steunen de horeca samen! Niet alleen de gemeente kan een steentje bijdragen, maar jij ook! We hebben een prachtige zomer achter de rug en we duimen op een stralend najaar. Trek lekker een vest aan, zet je zonnebril op en ontspan met vrienden en familie op de Dordtse terrassen. Zo weet jij zeker dat je de volgende zomer weer heerlijk op je favoriete terras kan genieten