Sportieve plannen voor de stad!

Nieuws

22 mei 2023

|

Door De Dordtse VVD

We hebben geweldig nieuws: tijdens de laatste Raadsvergadering is de nieuwe Sportvisie 2030 unaniem goedgekeurd door de hele raad. Belangrijker nog, is dat er uit de Dordtse Sportwereld positieve en enthousiaste reacties kwamen op deze nieuwe visie. Dat is precies wat Sport in Dordt nodig heeft: eenheid en enthousiasme! Met deze spiksplinternieuwe visie hebben we grootse plannen voor de toekomst. En laten we eerlijk zijn, na al die zware Corona-jaren is sport belangrijker dan ooit.

“Sport is niet meer alleen iets voor sportparken en verenigingen. De afgelopen jaren zien we een enorme toename van (semi)ongeorganiseerde sportvormen. Bij de Dordtse VVD vinden we het belangrijk om sport te integreren in alle ontwikkelingen en kansen die onze stad te bieden heeft”, aldus Robin Noldus. “We willen de juiste voorwaarden creëren, zodat iedereen volop kan genieten van sport en beweging. Of het nu gaat om voldoende ruimte in de buitenlucht of toffe sportfaciliteiten in de parken, we moeten inspelen op deze behoefte.”

Maar daar houdt het niet op! We willen dat onze sportparken een rol spelen in de bredere ambities in de stad. Een open en uitnodigende uitstraling zorgt ervoor dat een sportpark niet alleen een plek is om te sporten, maar ook bijdraagt aan de beleving van een buurt en een plek is om vrij te kunnen sporten. Door verenigingen samen te laten werken aan initiatieven die de grenzen van hun eigen club overstijgen, ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën. Zo kunnen we Dordtenaren nog beter van dienst zijn en enthousiasmeren om deel te nemen aan sportactiviteiten op onze fantastische sportparken.

Duurzaamheid staat bij veel verenigingen hoog op onze agenda. De komende jaren kunnen we investeringen verwachten om de sportparken en accommodaties energiezuinig te maken. Zowel de gemeente, bijvoorbeeld door het installeren van LED-verlichting op sportparken en gemeentelijke accommodaties, als de verenigingen zelf zijn bezig met het verduurzamen en moderniseren van hun voorzieningen. Hiervoor is het belangrijk dat er een duidelijk financieel kader is, zodat sportaanbieders en verenigingen weten wat ze van de gemeente kunnen verwachten en andersom. Op die manier kunnen verenigingen hun grote plannen voor de komende jaren gaan maken.

Bij de Dordtse VVD zijn we enthousiast om aan de hand van deze nieuwe sportvisie de sportontwikkeling in onze stad een stap verder te brengen en te verworden tot één van de sportiefste gemeenten van het land. Samen met jou willen we van Dordrecht een bruisende sportstad maken waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar passie voor sport te beleven en ontwikkelen. Doe met ons mee en ga ervoor!