Op feestdagen niet naar de buurtsuper of binnenstad? Niet meer van deze tijd!

Nieuws

21 februari 2022

|

Door De Dordtse VVD

De inzet van de Dordtse VVD onder aanvoering van lijsttrekker Maarten Burggraaf voor de komende vier jaar is duidelijk. “We gaan verder met waar we 4 jaar geleden mee zijn begonnen: bouwen aan een gezellige en veilige stad”. Door ondernemers de vrijheid te geven de deuren te openen op zon- en feestdagen wil Burggraaf Dordtenaren in eigen stad laten winkelen en genieten. “Met je dochter of vrienden in eigen stad winkelen en een drankje doen, past toch juist bij de gezellige binnenstad die iedereen wil?”.

Goed plan en sterk team.
De verruiming van de openingstijden voor winkeliers is een van de vele plannen die de Dordtse VVD afgelopen zaterdag presenteerde in haar nieuwe verkiezingsprogramma. De locatie was niet geheel toevallig één van de oudste bedrijven van de stad, namelijk De Jong staalconstructie dat dit jaar 130 jaar in onze stad gevestigd is. “We presenteren een goed plan voor de stad, en bijna nog belangrijker, een stabiel en sterk team dat voor Dordt door het vuur gaat”, zegt Burggraaf. De Dordtse VVD heeft 44 kandidaten vanuit alle wijken in de startblokken staan, de meeste kandidaten van alle partijen.

Voor elkaar krijgen.
“Dordrecht is een mooie en gezellige stad en dat moeten we vooral zo houden”, aldus Burggraaf. Daarom moeten we de stad veilig houden en zorgen voor meer handhavers in de wijk en meer veiligheidscamera’s op ongure plekken. Ook wil Burggraaf het messenbezit onder jongeren aanpakken en hard optreden tegen straatintimidatie. Een ander belangrijk punt is het bouwen van meer betaalbare koophuizen voor starters en gezinnen: “zodat ook zij in de stad kunnen blijven wonen waarvan ze houden”. Belangrijk is dat er meer groen komt in de wijken en dat niet elk grasveldje in de wijk wordt volgebouwd. Burggraaf: “We moeten het groen beschermen, Dordtenaren hebben het recht om in een schone en groene wijk te wonen en om van het open landschap te kunnen genieten”.

Direct contact.
In de peilingen staat de Dordtse VVD, met 8 zetels als voorspelling, er goed voor. “Dat geeft een enorme boost, het voelt alsof we nog maar net begonnen zijn en we willen graag met een nog krachtiger team door”, zegt Burggraaf. De afgelopen jaren is de Dordtse VVD met vele vrijwilligers de deuren langs gegaan om te vragen wat er beter kan in de wijk. 

“Ik vind het belangrijk dat ik in direct contact sta met de Dordtenaren, dat doe je door aan te bellen en het gesprek aan te gaan”. Op buurtniveau is dus bij de partij bekend wat er goed gaat en beter kan. “Er is een hoop te doen na 16 maart, Dordt gaat nog veel van ons horen”, sluit Burggraaf af. 

Benieuwd naar al onze plannen?
KLIK HIER