Parkeren in centrum Dordt gaat verbazingwekkend goed: ‘Die pendelbusjes werken kennelijk

Nieuws

18 juli 2022

|

Door De Dordtse VVD

Parkeren in de Dordtse binnenstad lijkt ondanks de sluiting van de parkeergarage Veemarkt nog verbazingwekkend goed te lukken. Tot die voorzichtige conclusie komt VVD-raadslid Alexander Kuhlmann.

Hij stelde eind juni verontruste vragen omdat hij bang was voor een fors verkeersprobleem, bij gebrek aan publiciteit over de sluiting van de te slopen garage. Inmiddels hebben burgemeester en wethouders hem laten weten wat ze allemaal gedaan hebben om problemen te voorkomen. 

Dat is heel wat, constateert hij, en hij heeft ook geen signalen dat het misloopt: ,,Zeker dat mensen die op de Weeskinderendijk koffie, een shoppingbag en koffie krijgen bij de VVV, dat is een heel klantvriendelijk idee.’’

Megaparkeerplaats staat vol 

Ook berichten dat de megaparkeerplaats aan de Weeskinderendijk op zaterdag vol stond, maken hem blij: ,,Het is van daar geen leuke wandeling naar de binnenstad, maar die pendelbusjes werken kennelijk. Dat biedt perspectief. In de toekomst reserveren we de parkeerplaatsen in het centrum voor bewoners en gehandicapten. Anderen parkeren net buiten het centrum.’’

Hij blijft wel hopen dat binnenstadbewoners hun auto voortaan weer overal in de stad mogen parkeren, net als tijdens corona, om het makkelijker te maken een plekje te vinden. Daarover wordt na de vakantie verder gepraat.

Bron AD de Dordtenaar