Parkeerfiles de stad uit!

Nieuws

5 december 2023

|

Door De Dordtse VVD

De Dordtse VVD wil dat er een einde komt aan de parkeerfiles bij de parkeergarages op drukke winkeldagen. Raadslid Alexander Kuhlmann: “De gemeente moet echt werk gaan maken van slim dubbelgebruik van parkeerplekken bij kantoren in het centrum. Ook valt er wat ons betreft nog veel te verbeteren aan het parkeerterrein Weeskinderendijk”.

Afgelopen weekend viel het gelukkig mee, maar verleden week zaterdag 25 november was het helaas weer raak. Lange parkeerfiles omdat de parkeergarages vol zijn.  Dit is onaangenaam voor de bezoekers van onze binnenstad en natuurlijk heel vervelend voor de Dordtse ondernemers die juist de omzet van deze periode nodig hebben.

Natuurlijk is het goed dat veel bezoekers onze binnenstad willen bezoeken. Bovendien is het te prijzen dat veel bezoekers kiezen voor de parkeergarages of parkeerterreinen in plaats van op straat te parkeren. De tarieven in de gemeentelijke parkeergarages en de parkeerterreinen zijn expres lager voor bezoekers dan het tarief op straat, zodat de schaarse plekken op straat zo veel mogelijk beschikbaar zijn voor bewoners van de binnenstad.

Wie kiest voor parkeren in een Dordtse parkeergarage zou daarom moeten kunnen rekenen op een gastvrij onthaal, niet op een lange parkeerfile omdat alle plekken bezet zijn. We moeten daarom slim gebruik maken van parkeerterreinen bij kantoren in het centrum die op zaterdag vaak vrijwel leeg zijn. Ook valt er wat ons betreft nog wel wat te verbeteren aan de aantrekkelijkheid van parkeerterrein Weeskinderendijk. Waarom moeten bezoekers tot 12 minuten wachten op het pendelbusje in de regen en in de kou? In andere steden met vergelijkbare parkeerterreinen staat er zo’n pendelbusje altijd klaar om direct in te stappen, zodat je warm en droog kan wachten in het busje totdat het vertrekt.

En bezoekers die kiezen voor de fiets mogen wat ons betreft in de toekomst ook rekenen op een warmer onthaal. Daarom zijn we ook voor investeringen het verbeteren van het fietspadennetwerk in onze stad en toevoegen van (bak)fietsplekken in de stallingen.