Ondernemersgemak in Dordrecht: Geen Verrassingen meer bij Erfpacht!

Nieuws

14 november 2023

|

Door De Dordtse VVD

De laatste maanden heeft onze Luca van Ballegooijen namens de Dordtse VVD, samen met DENK en wethouder Chris van Benschop, gewerkt aan het verbeteren van het ondernemersklimaat in Dordrecht. Samen hebben we concrete veranderingen doorgevoerd om het ondernemers makkelijker te maken, zonder dat ze zich in ingewikkelde regels hoeven te verdiepen. 

Een belangrijk resultaat is dat de gemeente nu actiever gaat communiceren wanneer erfpacht afloopt. Hierdoor worden ondernemers niet meer verrast. Samen met de afdeling Grondzaken zorgen we ervoor dat erfpachters ruim op tijd weten wanneer hun erfpachttermijn eindigt. We moedigen erfpachters ook aan om hun huurders te informeren – een kleine moeite met grote impact. 

Een ander punt dat we aanpakken, zijn vergunningen. We begrijpen dat ondernemers niet alles weten over erfpachttermijnen. Daarom wordt nu onderzocht of het mogelijk is om systemen te koppelen, zodat bij vergunningaanvragen automatisch rekening wordt gehouden met erfpachtvoorwaarden. 

Deze positieve veranderingen dragen bij aan een transparantere en ondernemersvriendelijkere omgeving in Dordrecht. Zonder de inzet van DENK en wethouder Chris van Benschop waren deze veranderingen niet mogelijk geweest. De Dordtse VVD blijft zich inzetten voor een sterke samenwerking en betere lokale voorwaarden voor ondernemers. Samen bouwen we aan een bruisend ondernemersklimaat in onze stad!