Met een vuurwerkverbod pak je de verkeerde en het werkt niet 🚫🎆🍾

Nieuws

3 maart 2024

|

Door De Dordtse VVD

Heel veel Dordtenaren steken elk jaar zelf of met hun kinderen veilig vuurwerk af en genieten daarvan. Hartstikke leuk!

Een groep raddraaiers verziekt helaas ons gezellige Nieuwjaarsfeest. Met gevaarlijk illegaal vuurwerk en geweld tegen onze agenten, ambulancebroeders en brandweer. Het aantal wordt ieder jaar minder, maar elk incident is er één te veel. Zeker tegen hulpverleners.

De groep die dit doet kunnen we niet hard genoeg aanpakken. Er is al een gedeeltelijk afsteekverbod. Er staan veiligheidscamera’s en er is meer toezicht. We vinden dat daders de schade tot de laatste cent moeten terugbetalen. Ook hebben we gepleit voor een meldplicht tijdens Oudjaar, zodat ze van straat worden gehouden en het veilig blijft. Het is een relatief kleine groep die we meedogenloos moeten aanpakken.

Het kan namelijk niet zo zijn dat het asociale gedrag van deze groep overlastgevers ervoor zorgt dat de overgrote meerderheid door een verbod de jaarwisseling niet meer mag vieren.

Een verbod dat onmogelijk te handhaven is door de politie, zien we in andere steden. Zeker ook omdat die raddraaiers, net als nu, illegaal vuurwerk blijven afsteken en legaal vuurwerk, ook met een totaal afsteekverbod, gewoon verkocht mag worden in Dordt. Dit werkt dus niet, we kiezen ervoor het goede te behouden en het kwade te bestrijden.