Met degelijk en verfrissend team gaat Dordtse VVD verkiezingen in

Nieuws

27 november 2021

|

Door De Dordtse VVD

De leden van de Dordtse VVD hebben zaterdag het team aangewezen dat onder aanvoering van lijsttrekker Maarten Burggraaf mee zal doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Onze lokale liberale partij groeit en Dordtenaren weten de Dordtse VVD te vinden, dat verklaart ook dat er maar liefst meer dan veertig namen, van Krispijn tot aan Sterrenburg en Stadspolders, op de kandidatenlijst prijken. “Er valt dus wat te kiezen”, stipt Burggraaf aan: “We zijn eigenlijk nog maar net begonnen en met meer enthousiaste mensen gaan we nog meer voor elkaar krijgen”.

Degelijk en verfrissend

Als runner-up op de tweede plaats staat het ervaren raadslid en huidige fractievoorzitter Marc Merx. Als oud-politieagent en met diverse functies in het veiligheidsdomein zet hij zich met name in voor een veel veiligere stad. Zoals het aanpakken van messengeweld onder jongeren, het plaatsen van veiligheidscamera’s en de bestrijding van afvaldumpers. In het dagelijks leven is hij werkzaam als hoofd afdeling handhaving van de Kansspelautoriteit.  

Op plekken 3 en 5 staan twee nieuwe gezichten: Leonie van den Tol en Karin Boom. Van den Tol is actief geweest als vrijwilliger bij de Dordtse waterscoutingvereniging en koestert het groen in de stad. Leonie werkt als onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer. Karin Boom is als rasechte Dordtse secretaris van wijkwensen Dordrecht en heeft een stevige financiële ervaring als business controller in Rotterdam.

Gezellige stad, meer bouwen en parkeerplaatsen

Een van de jongste leden van de huidige gemeenteraad Rolin den Heijer (27 jaar) staat op plek 4. Hij heeft naam gemaakt als voorvechter van een gezellige en bruisende binnenstad, schrijft columns in het 078 Magazine en nam het initiatief om de Dordtse vlag elke dag op de Grote Kerk, het stadskantoor en het stadhuis te laten wapperen.

Raadsleden Robin Noldus (plek 6) en John van der Net (plek 8) zijn ook weer op de lijst terug te vinden. Noldus is een rasechte Dubbeldammer en strijdt voor het bouwen van meer huizen voor Dordtse starters en gezinnen, zodat zij in Dordt kunnen blijven wonen. Eerder dit jaar deed hij een voorstel voor invoer van de opkoopbescherming. Van der Net werkt bij de douane, is opgegroeid in een arbeidersgezin in Krispijn en heeft eerder in de gemeenteraad laten zien dat hij recht voor zijn raap is. Op plek 7 staat huidige commissielid Alexander Kuhlmann, die zich actief inzet voor meer parkeerplaatsen in onze wijken en de aanpak van verkeersaso’s.

Ondernemers een stem

Een VVD-lijst zonder ondernemers is als een broodje worst zonder worst. Krispijns bekendste kapper Peter Kwaak (plek 9), eigenaresse van een contactlenzenpraktijk Jeanine Lammens (plek 10) en voormalig Dordtse ondernemer en sportraadslid Harry Peters (plek 12) konden daarom natuurlijk niet ontbreken. Trotse Sterrenburger en IT-specialist Luca van Ballegooijen staat op plek 11 van de kandidatenlijst.

Lijsttrekker Burggraaf ziet een ijzersterk team: “Dordrecht is een mooie en gezellige stad en dat moeten we vooral zo houden, met deze lijst Dordtenaren gaat dat zeker lukken”.