Een stad met vrijwilligers is goud waard

Nieuws

8 december 2021

|

Door De Dordtse VVD

Vrijwilligers zijn er in alle soorten. Denk maar aan papierprikkers, vrijwilligers in buurthuizen, vrijwilligers bij de Voedselbank. Allemaal zijn het helpende handen die zich inzetten voor hun mede stadsgenoten en zo een steentje bijdragen aan de stad. Ons raadslid Peter Kwaak waardeert de inzet van alle vrijwilligers in Dordrecht enorm en hij reikte dan ook met plezier enkele Dordtse Vrijwilligersprijzen uit.

Dordtse Vrijwilligersprijzen

Ieder jaar vindt op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag plaats, een initiatief van de gemeente Dordrecht en INZET078!. Overal in Nederland worden op deze speciale dag vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Zo ook in Dordrecht. De gemeente reikt ieder jaar de Dordtse Vrijwilligersprijzen uit aan organisaties en vrijwilligers die sociaal betrokken zijn bij de samenleving. Dit jaar had Kwaak de eer wederom deel uit te maken van de jury: “Het was een hele puzzel. Zoveel mooie initiatieven die zich allemaal inzetten voor onze stad. Daarom zou eigenlijk iedere organisatie een prijs verdienen.” Na lang beraad zijn de vier prijzen toegekend: de Aanmoedigingsprijs aan De Rustplek Dordt, de Passieprijs aan STARDO, de Talentprijs aan TIEN Plus en de Publieksprijs aan Quiet Drechtsteden.

“We willen alle vrijwilligers in Dordrecht bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. De Dordtse VVD is jullie dankbaar, jullie bijdrage aan de stad in goud waard!”, sluit Kwaak trots af.