Dromen bedrog?

Nieuws

12 oktober 2022

|

Door De Dordtse VVD

Rolin Ruèn C den Heijer, 27 jaar oud, Dordts gemeenteraadslid, Dordtenaar die houdt van politiek, FC Dordrecht en weinig gezeur. Bakfietsvader zonder bakfiets. ‘Het komt wel goed’ bestaat niet. Samen maken we er een gezellige stad van. Om nooit een saaie provinciestad te worden.

We duiken met z’n allen de herfst in. De zomerdeur wordt achter ons dichtgeslagen, de dagen worden korter en het weer wat minder. Een periode die soms wat somber kan aanvoelen. Deze tijd geeft daar helaas op sommige momenten ook wel aanleiding toe. Je hoeft het journaal maar op te zetten en je belandt direct in een negatieve sleur. Maar laten we niet te veel te gaan somberen. Nee, de tijden zijn niet makkelijk. Dat merken we allemaal: de boodschappen worden als maar duurder, energieprijzen gaan door het dak en we voelen dat er iets aan de hand is in de wereld. De opstapeling van crises maakt je onzeker.

En toch wil ik je vragen om hoopvol te zijn naar de toekomst. Het geloof dat de toekomst ons vooruitgang brengt, heeft onze stad ver gebracht. Pak daarom even dit moment en kijk samen met me vooruit. Want heb je de toekomstschetsen gezien? Daarop zien we een stadsbrug waarop je door een groen stadspark van Dordrecht naar Zwijndrecht loopt. En naast die brug een wijk met 10.000 broodnodige woningen voor gezinnen en starters in de Spoorzone. De huizen zijn niet alleen betaalbaar, ze staan ook echt op een topplek. Drie koprollen van onze binnenstad en naast het station. Of stel je eens voor hoe vet het zou zijn dat je van het Weizigtpark over het spoor kunt lopen en je door een groene oase zo onze binnenstad in wandelt. Dat je kunt studeren in onze stad, er een grote HBO is en er universitaire opleidingen te volgen zijn door Dordtse studenten. Die hier ook kunnen wonen en ‘s avond lekker uitgaan in hun eigen bruisende stad.

En als het warm is, je met je vrienden of familie naar een nieuw stadsstrand gaat aan het Wantij. Om vervolgens lekker uit te druppellen op de trappen, dan snel naar huis om te douchen en op de fiets richting de Dordwijkzone. Daar is de groene long van de stad, waar kleine evenementjes georganiseerd worden, vriendengroepen sporten en FC Dordrecht in een nieuw stadion het iedere tegenstander lastig maakt en wij altijd zullen blijven zingen.

Wellicht vind je me een dromer. Dat is misschien ook wel zo. Natuurlijk, we moeten met alles wat in deze tijd op ons afkomt het hoofd bieden. Want, begrijp me niet verkeerd, dat is nogal wat. Toch moeten we in tijden van onzekerheid ook optimistisch blijven, we willen toch vooruit?