Dordtse VVD wil herten behouden in Park Merwestein

Nieuws

1 februari 2023

|

Door De Dordtse VVD

Onlangs werd bekend dat het ministerie van Landbouw Natuur en Veehouderij (LNV) heeft besloten dat het herten per 1 januari 2024 niet meer kwalificeert als huis- en hobbydieren. Het hertenkamp in Park Merwestein zou hierdoor op termijn verdwijnen via een uitsterfconstructie omdat dan er geen nieuwe herten geboren mogen worden. 

De Dordtse VVD vindt dat herten horen bij Park Merwestein. Raadslid Alexander Kuhlmann en commissielid Jeaninne Lammens roepen het college op alles op alles te zetten om de herten te behouden voor Park Merwestein.

Raadslid Alexander Kuhlmann: “Het is echt bizar dat herten straks niet meer zouden mogen, terwijl kamelen, waterbuffels of alpaca’s wel zijn toegestaan. De herten hebben een educatieve waarde voor kinderen en zijn voor veel stadgenoten de aanleiding om een gezonde wandeling door het park te maken. De herten hebben in het park veel ruimte en kunnen niet tegen hun zin worden geaaid omdat ze in een groot afgeschermd perceel zitten. Een hertenverbod in Park Merwestein is een ongevraagde ‘oplossing’ voor een niet bestaand probleem.”

Het hele interview zien? Kijk hieronder de video!