Dordtse VVD wil dat gemeente al het mogelijke gaat doen om de herten te behouden in Park Merwestein

Nieuws

6 mei 2023

|

Door De Dordtse VVD

De Dordtse VVD heeft eerder de oproep gedaan om de herten te behouden en het onderwerp geagendeerd in de gemeenteraad. Het college lijkt echter vooralsnog niet van plan om zich in te zetten voor het behoud van de herten.  

De Dordtse VVD neemt nu het initiatief om de gemeenteraad per motie zich te laten uitspreken voor het behoud van de herten. Deze motie wordt mede-ingediend door Denk, VSP, BVD, OOE, FvD, FW en het CDA Dordrecht.

Raadslid Alexander Kuhlmann: “Het volstrekt logisch is dat herten niet door iedereen als huisdier mogen worden gehouden, maar deze voorgenomen beleidswijziging van de rijksoverheid schiet helaas door en gaat ten koste van ons prachtige hertenkamp waar de dieren professioneel en liefdevol worden verzorgd. Met deze motie willen we dat de gemeenteraad een glasheldere keuze maakt voor het behoud van de herten, inclusief babyherten. We willen dat de gemeente een open brief schrijft aan de minister van LNV en de tweede kamer om de herten te behouden. En we willen dat het college alle mogelijkheden onderzoekt om het hertenkamp te behouden.”

A.s. dinsdag 9 mei om 19.30 uur wordt de toekomst van de herten besproken in de commissievergadering van de gemeenteraad in het Stadkantoor. In deze vergadering wordt ook de motie alvast besproken die de Dordtse VVD gaat indienen samen met Denk, VSP, BVD, OOE, FvD, FW en het CDA Dordrecht.

Meer weten? Klik dan op de link hieronder!

Motie Behouden herten in park Merwestein met brief Tiel