Dordtse VVD gaat voor Burggraaf als lijsttrekker

Nieuws

28 oktober 2021

|

Door De Dordtse VVD

In restaurant Het Magazijn in de gezellige Dordtse binnenstad hebben de leden van de Dordtse VVD Maarten Burggraaf aangewezen als de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen aankomende maart. Dat betekent dat Burggraaf voor de tweede keer de kar gaat trekken. Burggraaf: “Ik doe dat met volle overtuiging en ben tot op het bot gemotiveerd om verder te bouwen aan onze stad”.

Grootste partij worden.

Onder Burggraafs leiding groeide de Dordtse VVD in 2018 van 3 naar 5 zetels. Daarmee is het nu de grootste coalitiepartij van Dordrecht sinds het uiteenvallen van BvD voor de zomer. Als wethouder heeft hij zich sterk gemaakt om 4.000 nieuwe Dordtse banen binnen te slepen, Dordrecht verder op de kaart te zetten als evenementenstad en ruim 800 broodnodige huizen te bouwen in de nieuwe groene woonwijk Amstelwijck. Ook was het cruciaal om de stad door de woelige coronatijd heen te loodsen, met uiteraard veel oog voor de Dordtse ondernemers “Maar is nog een hoop te doen”, stipt Burggraaf aan: “we zijn eigenlijk nog maar net begonnen en om nog meer voor elkaar te krijgen wil ik dat we na tien jaar BvD, de grootste partij van de stad gaan worden”.

Voor elkaar krijgen.

“Dordrecht is een mooie en gezellige stad en dat moeten we vooral zo houden”, aldus Burggraaf. Daarom moet het veiliger worden op straat door messenbezit onder jongeren aan te pakken en hard op te treden tegen straatintimidatie. Ook wil Burggraaf meer huizen gaan bouwen voor starters en gezinnen: “zodat ook zij in de stad kunnen blijven wonen waarvan ze houden”. Belangrijk is dat er meer groen komt in de wijken en dat niet elk grasveldje in de wijk wordt volgebouwd. Burggraaf: “Dordtenaren hebben het recht om in een schone en groene wijk te wonen”.

Vervolg.

Op 16 maart gaat Dordrecht naar de stembus. Voor die tijd zal de Dordtse VVD onverminderd zichtbaar blijven in alle wijken. Aankomende maand zullen ook de andere kandidaten en het verkiezingsprogramma worden gepresenteerd.