De tijd vliegt

Nieuws

1 maart 2022

|

Door De Dordtse VVD

Afgelopen dinsdag was het dan zover; de laatste ‘echte’ raadsvergadering. Alweer 4 jaar verder. De tijd is werkelijk gevolgen. Natuurlijk is er in de afgelopen 4 jaar veel gebeurd en hoefden we ons niet te vervelen. Maar het waren ook vier leuke jaren, met een geweldig team dat vooral voor de stad inzette en niet voor zichzelf. Tja, en als je het naar je zin hebt dan vliegt de tijd.

In de afgelopen 4 jaar is er natuurlijk veel gebeurd. We hebben afscheid genomen van de regio Drechtsteden met de Drechtraad. Natuurlijk werken we samen verder aan onze regio. We hebben de aandelen Eneco verkocht en goede plannen ontwikkeld die onze stad verder helpen in de groeiambitie. Er is een visie op de binnenstad gekomen die op veel draagvlak kan rekenen. De N3 is aangepakt en we hebben vele verkiezingsbeloftes waargemaakt. Gelukkig is er nog veel te wensen.

De fractie heeft als één team gefunctioneerd. Fractievoorzitter Marc Merx kijkt dan ook terug op een hele goede en fijne samenwerking. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, voor de schermen en daarachter, en ieder had zijn eigen talenten waarvan we gebruik mochten maken. Merx prijst zich gelukkig met de toppers van de Dordtse VVD. We hebben deze periode gezien dat het ook heel anders kan, geeft Merx aan: “Ruzie maken, weglopen, voor jezelf beginnen, van de ene naar de andere partij hoppen en soms gewoon helemaal niet meer komen opdragen maar vermoedelijk wel elke maand de vergoeding opstrijken.” Hij vervolgt: “Dat is zeer slecht voor het aanzien van de politiek. Tenenkrommend daarbij is dat dezelfde figuren in de campagne over elkaar heen vallen met leuzen als betrouwbare politiek, eerlijke politiek, dicht bij de inwoner, uw belang voorop en ga zo maar door. Ik vertrouw erop dat de kiezers daar feilloos doorheen prikken.”

Wij zijn als Dordtse VVD ook zichtbaarder geweest dan ooit tevoren. Mede dankzij onze fractie-assistenten die ervoor hebben gezorgd dat onze website up-to-date is, we elke maand een nieuwsbrief hadden en voor Corona ook maandelijks een gezellige borrel organiseerden. Daarnaast hebben we ons ook op social media laten zien, hebben we zeer regelmatig wijken bezocht en zijn we bij verenigen, bedrijven, enzovoorts op de koffie geweest. Regelmatig zetten wij een Dordtenaar met de Dordtenees-oorkonde in het zonnetje die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor onze mooie stad. Dat wordt nog steeds gewaardeerd door de ontvangers.

Niet onvermeld mag worden; de Corona-pandemie, die ons land en onze stad lang lam heeft gelegd. Merx licht dit toe: “Het lijkt, zo op de eerste dagen dat we weer bijna alles mogen, ver achter ons. Maar we hebben veel Dordtenaren verloren. Mensen die zijn overleden zonder dat hun dierbaren erbij konden zijn. Ook mensen die nog lange tijd de gevolgen van de besmetting zullen blijven merken. En niet te vergeten; vele ondernemers bij wie het water aan de lippen heeft gestaan en waarschijnlijk nog steeds zal staan. Want de schulden zijn voor velen hoog opgelopen en velen hebben fors ingeteerd op hun spaar- en pensioengelden.” Als gemeente, met aandringen van de Dordtste VVD en met Maarten Burggraaf als wethouder, hebben we gedaan wat we konden. We hopen maar dat de pandemie nu echt voorbij is; maar de gevolgen zijn dat voor velen nog niet. Daar moeten we aandacht voor blijven hebben.

Nu staan de verkiezingen voor de deur. Gelukkig hebben wij vrije en betrouwbare verkiezingen. “En natuurlijk hoop ik dat ons harde werken, het altijd klaarstaan voor onze inwoners van jong tot oud en onder ondernemers, onze zichtbaarheid, ons mooie programma en onze sterke kandidatenlijst wordt beloond met een mooie verkiezingsuitslag”, vervolgt Merx opgewekt. “Maar terwijl ik dit schrijf”, vervolgt hij, “zijn mijn gedachten bij al die mensen in Oekraïne waar een onberekenbare en meedogenloze dictator met grof geweld naar binnen is gevallen en de vrijheid en democratie in een land van ruim 40 miljoen mensen ernstig bedreigt. Dan word je weer met je neus op de feiten gedrukt hoe waardevol en kwetsbaar vrijheid eigenlijk is en hoe blij we mogen zijn dat wij gewoon weer naar de stembus kunnen gaan. Maar dat is niet overal en altijd zo vanzelfsprekend; dus maak er gebruik van!”