Samen bouwen aan een sterk en groen Dordrecht!

Nieuws

31 mei 2022

|

Door De Dordtse VVD

Afgelopen maart was het weer tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen. En mede door jouw stem zijn we tot een uitslag gekomen. De Dordtse VVD kwam als grootste uit de bus, direct gevolgd door GroenLinks. Maar om Dordrecht nog mooier te maken, moeten we samenwerken. Onze deur staat open voor elke partij!

Afgelopen periode hebben we samen met GL, CU-SGP en de CDA aan het coalitieakkoord gewerkt. Hoewel onze mening soms erg van elkaar konden verschillen, hadden we ook een hoop raakvlakken. De komende vier jaar gaan we samen aan een sterk en groen Dordrecht bouwen. Daar zijn we het allemaal over eens.

We hebben duidelijke ideeën over hoe we de stad nog beter kunnen maken. In het akkoord komen de ideeën van alle partijen samen. Zodat elke Dordtenaar zich gehoord voelt. Dus jij ook!

Wij zullen ons elke dag opnieuw inzetten voor alle Dordtenaren. Want wij zien ook dat de vaste lasten voor sommige gezinnen te hoog worden, dat je als starter geen eigen huis kan kopen en dat het ook voor de ouderen lastig is om een passende woning te vinden. En hoe fijn zou het zijn dat jouw kind lekker in Dordrecht kan studeren en stappen. Wij zetten ons niet alleen in voor de bewoners, maar ook voor de ondernemers. Want wat zijn wij trots voor de ongekende inzet van de afgelopen tijd. Samen staan we sterker en we doen dit voor jou! Maar alleen samen kunnen stappen zetten.

Toekomst
Om Dordrecht te laten groeien ligt er een aantal plannen klaar. Zo zijn er mooie plannen voor de binnenstad, Dordwijkzone, Spoorzone. Ook zijn er verschillende plannen voor verduurzaming. Dit zorgt voor een stevige basis voor de toekomst van Dordrecht.

Bouwen
Hoe belangrijk het ook is om over de toekomst na te denken, het is nog belangrijker om aan het hier en nu te werken. In de komende 4 jaar gaan we dan ook 4000 huizen bouwen, die betaalbaar voor studenten, starters, ouderen en gezinnen zijn. Want we willen dat iedereen in de stad kan blijven wonen.

Groen
Ook zullen we ons inzetten voor een groenere stad. In jouw wijk zal veel meer groen komen en naar het strand gaan wordt makkelijker dan ooit. We zullen een stadsstrand aan het Wantij realiseren.

Heb jij een hond? Dan hebben we goed nieuws, want de hondenbelasting wordt volledig afgeschaft. Ook vinden we het belangrijk dat elke Dordtenaar genoeg beweegt. Er zal dan ook meer geld voor sport vrij komen.

Veiligheid
Ook vinden wij het belangrijk om Dordrecht veilig te houden en overlast aan te pakken. Je zal de komende tijd meer handhavers op straat tegenkomen. Waar nodig zullen we veiligheidscamera’s plaatsen en afvaldumpers gaan we steviger aanpakken.

Ondernemen
Wij zetten ons niet alleen voor de inwoners in, maar ook voor de ondernemers. Wij willen dat de ondernemer zich kunnen richten op het ondernemen en zich niet druk over andere zaken hoeft te maken. Ons doel is om in de top 5-MKB-vriendelijkste gemeente te komen. Want alleen met gemotiveerde ondernemers ontstaat er een bruisende binnenstad.

Samen gaan we dus bouwen aan een mooier Dordrecht. Waarin iedereen kan wonen, veilig is en van de natuur kan genieten.