Sinterklaas op een hobbelpaard

Nieuws

19 februari 2023

|

Door De Dordtse VVD

In de stad Dordrecht zijn evenementen een belangrijk onderdeel van het bruisende karakter van de stad. De stad heeft de titel ‘Evenementenstad van het Jaar’ meerdere keren gewonnen en is vastbesloten om deze titel opnieuw te winnen in 2024. Het succes van de stad als evenementenstad is te danken aan het jarenlange consistente beleid en de investeringen in de infrastructuur rondom evenementen.

De Dordtse VVD heeft twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste wil de partij dat de levendigheid van de stad behouden blijft door op geschikte plekken evenementen te blijven organiseren. De binnenstad en de parken bieden hiervoor goede mogelijkheden. Het is belangrijk dat deze locaties goed zijn uitgerust om evenementen te organiseren, zoals de parken met speciale drainage. Op deze manier kan de stad blijven bruisen en verder verlevendigen.

De partij wil dat ook jongeren zich thuis voelen in de stad. De jongeren blijven langer thuiswonen en studeren op het Leerpark en de hogeschool, maar zijn momenteel ondervertegenwoordigd in de evenementen programmering en horeca. Het is belangrijk dat de wensen van jongeren worden meegenomen bij het organiseren van evenementen en dat er ook voor jongeren onder de 18 jaar speciale evenementen worden georganiseerd. Door te investeren in het vermaak van jongeren, kan de stad ervoor zorgen dat zij belangrijke stappen kunnen maken in hun leven.

Er moet een goede omgang met dieren tijdens evenementen zijn. Dieren welzijn is een belangrijk punt is. Maar de Dordtse VVD maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen hiervan voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest, duizenden kinderen kijken hier ieder jaar naar uit. En getrainde paarden doen hier aan mee. Sinterklaas op een hobbelpaard door de stad gaat ons een stap te ver.

Al met al is de stad Dordrecht vastbesloten om haar positie als toonaangevende evenementenstad te behouden en verder uit te bouwen. Door te investeren in de juiste infrastructuur en door rekening te houden met de wensen van alle doelgroepen, kan de stad ervoor zorgen dat evenementen een belangrijk onderdeel blijven van het bruisende karakter van Dordrecht.