Dordtse agenten beloond met gratis Dordtpas

Nieuws

25 februari 2023

|

Door De Dordtse VVD

 

 Op initiatief van Rolin den Heijer (fractievoorzitter van de Dordtse VVD) krijgen alle agenten die in Dordrecht dienen een DordtPas. Deze pas kan gebruikt worden om gratis poffertjes te eten, zonder te betalen naar de film en het museum te gaan en vele producten met korting te kopen. Den Heijer: “We vragen veel van onze politiemensen. Zij stappen bij geweld en extreem geweld naar voren als de rest naar naar achter stapt, of moet stappen. Dat verdient waardering, niet alleen in woord maar ook in gebaar”.

Het voorstel werd afgelopen week ondersteund tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad over het integrale veiligheidsplan. Dat betekent dat ongeveer 160 fte aan agenten die in de Dordtse wijkteams werken als bedankje de van een DordtPas zullen worden voorzien. “We laten onze waardering voor deze helden zien en, voor wie buiten Dordt woont, betrekken we ook hun gezin nog meer bij onze stad”, stelt Den Heijer.

Naast het voorstel om agenten van een DordtPas te voorzien, bracht de Dordtse VVD meerdere plannen naar voren om criminaliteit aan te pakken en ervoor te zorgen dat misdaad niet loont. Denk bijvoorbeeld aan het fysiek ondersteunen van buurt preventieteams, het maken van afspraken over cash-geld (verdiend aan drugs) en het starten van de patseraanpak in de wijken om zo meer crimineel vermogen in beslag te nemen en criminelen te pakken. “We moeten alles doen om alle wijken in onze stad veilig te houden”, aldus Den Heijer.