Dordtse VVD zet Lennart Lenskens in het zonnetje.

Nieuws

13 september 2024

|

Door De Dordtse VVD

Afgelopen week werd Lennart Lenskens, de organisator van Pride Dordrecht, in het zonnetje gezet door de lokale liberalen. Lenskens ontving de oorkonde voor ‘Dordtenees van de week’ uit handen van Rolin den Heijer (fractievoorzitter) en Harry Peters (vrijwilliger) van de Dordtse VVD.

De Dordtse VVD’ers zijn trots op hun mede-Dordtenaar Lennart Lenskens, die voorvechter en inspirator is voor de LHBTI-gemeenschap in de oudste stad van Holland. Lenskens spant zich met zijn grote liefde Edwin enorm in om de Pride Dordrecht elk jaar weer voor elkaar te boksen.

Fractievoorzitter Rolin den Heijer onderstreept de waardering voor Lennart Lenskens: “Door de Pride zien onze inwoners dat je hier mag zijn wie je bent. Iedereen moet zich veilig voelen in onze stad. Afgelopen jaar hebben we weer kunnen zien dat niet iedereen zichzelf kan zijn. Dat maakt Dordrecht Pride harder nodig dan ooit. Wij zijn trots dat het Lennart Lenskens jaar op jaar weer lukt om in onze stad te laten zien dat  iedereen gelijk is en dat daar geweldig feest van wordt gemaakt, met ieder jaar weer meer bezoekers!”

De term ‘Dordtenees’ is jaren geleden ontstaan door een verbastering in de eerste nieuwjaarstoespraak van voormalig burgemeester Wouter Kolff. De Dordtse VVD heeft hier een eretitel van gemaakt die zij periodiek uitreiken aan mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan Dordrecht.

De Dordtse VVD verwelkomt graag nominaties voor nieuwe ‘Dordtenezen’. Nominaties, met een korte beschrijving wat de persoon heeft bijgedragen aan zijn of haar buurt, vereniging, onderneming of aan heel Dordrecht, kunnen worden gestuurd naar: info@dordtsevvd.nl