Uniek pand Teerlink niet laten verkrotten maar laten bruisen

Nieuws

2 november 2021

|

Door De Dordtse VVD

Afgelopen zondag vroeg een groep Dordtenaren, waarvan een deel zichzelf krakers noemde, aandacht voor het pand Teerlink. “Dat pand staat al zolang als ik leef te verkrotten”, zegt ons raadslid Rolin den Heijer. “En hoe het er nu bij ligt, kan gewoon echt niet.”

Toekomstplannen voor Teerlink

De laatste twee jaar strijdt den Heijer om meer mogelijk te maken voor het pand Teerlink. Er zit nu geen woonfunctie op het pand. Of dat de reden was dat de krakers het uiteindelijk niet gekraakt hebben, is de vraag. Maar naast dat kraken verwerpelijk is, zouden de actievoerders daarmee iets gedaan hebben wat van de eigenaar van het pand ook niet mag. Namelijk: er wonen. Ook is er maar bitter weinig mogelijk voor een terras op de kade. Iets wat juist onze binnenstad nog gezelliger zou maken. Eerdere pogingen van de Dordtse VVD om de strakke randvoorwaarden voor het pand te versoepelen, zijn gestrand. De meerderheid van de Dordtse gemeenteraad wil dat de huidige situatie onveranderd blijft. Opmerkelijk daarbij is dat de aanvullende randvoorwaarden na 20 jaar leegstand, 6 jaar na benoeming tot gemeentelijk monument en 2 jaar nadat het pand gekocht werd door huidige eigenaar, werden ingevoerd.

Vooropgesteld, zoals Teerlink er nu bij ligt kan niet. “Daarom willen we dat het pand opgeknapt wordt en er moet nu, na jaren verloedering, een goed plan komt voor Teerlink”, stelt den Heijer. Met horeca en ruimtes voor wonen en werken bijvoorbeeld. Zowel de eigenaar als de gemeente hebben de plicht om hier ruimhartig naar te kijken. Dan heeft onze gezellige binnenstad een nieuw uithangbord waar iedere Dordtenaar trots op kan zijn.

Raadslid Rolin den Heijer ligt zijn mening toe voor de camera