Hardrijders in woonstraten straffen met mobiele flitspalen

Nieuws

6 december 2021

|

Door De Dordtse VVD

Sommige mensen halen het in hun hoofd om met extreme snelheden door de Dordtse straten te racen. Met 70 km/h door een buurt met spelende kinderen racen, is volslagen idioot. Helaas blijft dit nog veel te vaak ongestraft.

Klachten uit gehele stad

Bewoners van de Merwedestraat, Oranjelaan, Toulonselaan, Noordendijk, Chico Mendesring, Nijhofflaan, Dubbeldamseweg Zuid, Zuidendijk, Eulerlaan, Spuiboulevard, Rechte Zandweg, Reeweg Zuid, Provincialeweg, Nieuwe Haven, Van Baerlestraat, Dubbeldamseweg Noord en vele andere straten in onze stad kunnen erover meepraten: het is ontzettend naar om steeds weer geconfronteerd te worden met hardrijders. De Dordtse VVD wil dan ook dat er op allerlei manieren wordt gewerkt aan het vergroten van de pakkans voor hardrijders in Dordtse woonstraten.

Komst mobiele flitspalen

Daarom heeft ons commissielid Alexander Kuhlmann recent voorgesteld om mobiele flitspalen te introduceren in Dordrecht. Dit zijn flitspalen die niet op een vaste locatie staan, maar steeds in een andere straat worden gezet. Met zulke flitspalen op tournee door de stad kunnen we veel meer straten bereiken. Én zo worden notoire hardrijders steeds verrast door een boete waar ze die niet hadden verwacht. Hopelijk raken hardrijders op die manier meer op hun hoede in alle Dordtse straten.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft inmiddels ons voorstel voor mobiele flitspalen omarmt. Wij kijken uit naar de komst van mobiele flitspalen in onze stad. Want té veel automobilisten rijden levensgevaarlijk hard en komen hier ongestraft mee weg. De pakkans moet omhoog!

Vandaag verscheen een artikel over de komst van de mobiele flitspalen in AD De Dordtenaar.
Lees het artikel hier