Harder aan de slag voor flitspalen

Nieuws

26 oktober 2021

|

Door De Dordtse VVD

De Dordtse VVD ergert zich met heel veel stadgenoten aan hardrijders in de straten van onze mooie stad. Of het nu gaat om de Merwedestraat, de Toulonselaan, de Noordendijk, de Rechte Zandweg, de Provincialeweg, de Chico Mendesring, de Nieuwe Haven, de Zuidendijk, de Van Baerlestraat, de Eulerlaan, de Dubbeldamseweg Zuid of één van de andere straten waar we klachten over ontvangen: te veel automobilisten rijden veel harder dan de toegestane maximumsnelheid en komen hier ongestraft mee weg. 

Ons commissielid Alexander Kuhlmann pleit daarom voor meer flitspalen in Dordrecht. Flitspalen zijn immers een bewezen effectieve manier om hardrijders aan te pakken. 

College zegt niets te kunnen doen voor meer flitspalen

De Dordtse VVD heeft vaak gepleit voor het plaatsen van meer flitspalen in Dordrecht. Flitspalen zijn immers een bewezen effectieve manier om hardrijders aan te pakken. Keer op keer kregen we echter van het college te horen dat het geen zin zou hebben om bij het Openbaar Ministerie te vragen om meer flitspalen. Volgens het Dordtse college zou het Openbaar Ministerie ongevoelig zijn voor druk vanuit het gemeentebestuur.

Andere gemeenten stellen zich echter actiever op. Zo zegt de Rijswijkse wethouder Lugthart luid en duidelijk: “Wij vinden dat flitspalen op acht locaties noodzakelijk zijn.” Na zijn openbare klacht is Lugthart vervolgens door het Openbaar Ministerie zelf benaderd om over de plaatsing van flitspalen te praten. Ook de gemeenten Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben recent in een brandbrief aan de ministeries van Justitie en Veiligheid en Infrastructuur en Waterstaat laten weten dat er meer flitspalen en mobiele flitspalen moeten komen in hun gemeenten. Het contrast is groot: waar het Dordtse college er voor kiest om te wachten tot het Openbaar Ministerie misschien ooit uit zichzelf extra flitspalen gaat plaatsen, laten andere gemeenten luid en duidelijk van zich horen en boeken daarmee succes.

Tijd voor actie

De Dordtse VVD wil dan ook dat het college in actie komt voor meer flitspalen en mobiele flitspalen in onze stad. Wij kennen heel veel mede-Dordtenaren die willen dat hardrijders in hun straat worden bestraft. Daarom is het tijd voor actie.