Luca van Ballegooijen

Huidig raadslid

Portefeuille: Arbeidsmarkt & Economie, Werk & Inkomen, Armoede & Schulden
Wijken: Sterrenburg

Wie is Luca?

Luca (29 jaar) is een vrolijke en optimistische gezinsman voor wie vrijheid het allerbelangrijkst is. Hij werkt als softwareconsultant voor een echt Dordts bedrijf, met een kantoor in onze mooie binnenstad. Luca houdt ervan om met mensen te praten, juist ook als ze het niet met hem eens zijn omdat hij er op die manier het meest van leert.

Tijdens zijn opleiding is Luca enorm tegen zichzelf opgelopen. Uiteindelijk is hij daar, met hulp van zijn familie en vrouw (toen nog vriendin), weer uitgekomen. Zij hebben hem laten zien wat hij zichzelf en hen aandeed en dat gaf hem de motivatie om het leven weer op te pakken. Luca heeft hiervan geleerd dat je mensen alleen écht kunt helpen door ze te helpen zichzelf te helpen. De liefde die Luca heeft ontvangen, wil hij op zijn manier doorgeven in de gemeenteraad. Hij wil ervoor zorgen dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en het beste van zichzelf te maken.

Trots op Dordrecht

Luca is trots op Dordrecht omdat dit de stad is die hem thuis laat voelen. Toen hij in Dordt kwam wonen, voelde het als een warm bad. Wat een gezelligheid. En zeker nu zijn dochter als echte Schapenkop is geboren, wil hij hier nooit meer weg!

Guilty pleasure

Na een dag lang werken, als zijn dochter en vrouw op bed liggen, gaat Luca graag nog even gamen. Nog even een potje League of Legends, Hearthstone of toch Guild Wars 2 spelen.

Leuk om over Luca te weten

Zelfs met gele verf krijgt Luca een muur met één laag dekkend.

Volg Luca op de socials: