Alexander Kuhlmann

Huidig commissielid

Portefeuille: Verkeer en vervoer
Wijken: 19de eeuwse schil

Wie is Alexander?

Alexander (42) is een jurist die met samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen het voorrecht heeft om in Dordrecht te wonen. Hij probeert opgewekt door het leven te gaan, te genieten van de mooie dingen en oog te hebben voor de zaken die beter kunnen. 

Dordrecht is de plek waar hij met met zijn jonge gezin aan hun toekomst bouwt. Hij is erg gemotiveerd om in de gemeenteraad zijn steentje bij te dragen en zo onze stad nog mooier en beter te maken. Zo vindt Alexander dat een woonstraat geen racebaan is en wil hij verkeersonveilige straten aanpakken.

Trots op Dordrecht

Volgens Alexander is het simpel waarom hij trots is op Dordrecht; het is de oudste en mooiste stad van Holland. Wie wil hier nu niet wonen?

Guilty pleasure

Het is zaak om het een beetje met mate te doen, maar Alexander houdt wel van een lekker taartje. Een appelslof van Van Herk, een framboaz van Van der Sterre, een mergpijpje van Van der Breggen, of een beignet van Nobel’s: alleen al bij de bakkers bij hem in de buurt is zo veel lekkers te halen! En dan heeft hij het nog niet eens gehad over een stukje cheesecake bij Bluebirds in the Backyard, een blondie bij No.38 of een citroen-meringuetaartje bij Christa’s Cookies….

Leuk om over Alexander te weten

Weinig mensen weten dat Alexander naast Rechten ook een tijdje Archeologie heeft gestudeerd. De opgravingen in het Italiaanse Pompeï hebben zijn warme belangstelling, maar ook alle archeologische schatten uit het rijke verleden van Dordrecht vindt hij machtig interessant.

Volg Alexander op de socials:

In gesprek met Alexander?

Instagram